Storm har eksistert siden 2005, men var for det meste heiagjeng til Bergen Storm amerikanske fotball lag. I 2011 kunne endelig vi kalle oss  et skikkelig cheerleading lag. Vi rekrutterte 4 nye trenere i 2011, og det markerte starten på en formidabel utvikling for Storm Bergen Cheerleading. Laget hadde sin første juleoppvisning samme år, og satte seg som mål å stille i kategorien for nybegynnere i NM 2012, Junior All Girl intermediate. Til tross for at alle de 26 utøverne aldri hadde konkurrert før, klarte laget å kvalifisere seg i de innledende rundene, og vant NM-gull i sin kategori! NM-gullet medførte mye oppmerksomhet i media lokalt, og bidro til mange nye medlemmer. Storm Bergen Cheerleading har vokst seg stor og består i dag av fire konkurranse lag og to rekruttlag for de yngste utøverne.

Storm Bergen Cheerleading er veldig stolte av at vi har rekruttert 4 utøvere til landslaget som representere Norge under VM i cheerleading i Orlando, USA i 2019 hvor de kapret en 3. plass! I tillegg har 4 andre tidligere utøvere fra Storm, også fått plass på landslaget. Disse jentene har grunnet studier nylig meldt overgang til Tigers. Har du en drøm om å representere Norge i cheerleading? Disse jentene viser at det absolutt er mulig om du har viljen!

Om Cheerleading

Cheerleading har i flere å vært en idrett i nasjonal vekst og er nå under vurdering for å bli en OLYMPISK idrett! Idretten er organisert under Norges Amerikanske Idretters forbund (NAIF). Sporten består av forskjellige elementer som turn, stunt, kast og pyramider, i tillegg til hopp, dans, motions og rop. De elementene skal settes sammen til en rutine  på to minutter. 

Lagene deles inn etter alder, hvor junior lag er i alderen 13-16 år og senior er fra 16 år og oppover. Der er også lag for de yngre, peewee og mini, men de konkurrerer ikke. Kategoriene man konkurrere i er Cheer All Girl (kun jenter) eller Cheer Coed (gutter og jenter), Partner Stunt, Group Stunt og Cheer Dance. I Cheer er det ett lag på opptil 25 utøvere som viser sin rutine. Group stunt er individuelle grupper på 4-5 utøvere, mens partner stunt er rutiner med kun to personer. Cheer Dance deltar med en danse rutine med elementer som hopp, motions og dusker fra cheerleading.

Lagene våre

Storm Charisma

Charisma er Storm sitt senior lag. De konkurrerer vanligvis i den høyeste kategorien man kan stille i, Senior All Girl Level 6. Her er jenter i alder fra 16 år og eldre. På NM 2019 kapret de 7. plass på tross av stor utbytting på laget og mange nye utøver.

Storm Skylight

Dette er ett av Storm sine tre junior lag. Skylight  konkurrerer på elite nivå, Junior All Girl level 5, som er den høyeste kategorien man kan stille i som juniorutøver. Laget består av jenter i alder fra 12 til og med 15 år. De konkurrerte i NM 2019, hvor de endte med en 8. plass.

Storm Steel

Steel er ett nytt junior lag fra høsten 2019 og konkurrerer i kategorien Junior All Girl level 4

Storm Sunshine

Sunshine er også ett juniorlag, og de konkurrerer i Junior All Girl  Level 3. Laget består av jenter fra 12 til 15 år. De deltok på Summer Open 2019 hvor de fikk en 9. plass i en kategori med 22 lag!

Storm Twinkles 1

Twinkles er ett av pee wee-lagene til Storm og har ca 20 utøvere. Her går de yngste utøverne og helt nybegynnere fra 8-12 år.

Storm Twinkles 2

Twinkles er det andre pee wee-laget til Storm og ble opprettet høsten 2019. Her går de yngste utøverne og helt nybegynnere fra 8-12 år. Bildet kommer.